Bye Bye Maleisië! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Lisa & Richard - WaarBenJij.nu Bye Bye Maleisië! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Lisa & Richard - WaarBenJij.nu

Bye Bye Maleisië!

Door: Rich & Lies

Blijf op de hoogte en volg Lisa & Richard

06 April 2011 | Singapore, Singapore

Jullie kennen het gezegde “Time flies when you’re having fun!”. En dat is in ons geval ook zeker zo!

We waren gebleven bij de Taman Negara, het grootste en oudste regenwoud in Maleisie. Een lange trip met een traditionele longtailboot had ons bij de headquarters gebracht. Gelukkig werd de zitpijn van de houten plankies onder onze kont verzacht door de verbluffende mooie natuur om ons heen! Overal jungle!

We wisten nog niet zeker of de hiketocht door de jungle door zou kunnen gaan omdat er te weinig aanmeldingen waren voor de off beaten track waar wij geinteresseert in waren. Maar dat bleek al gauw geen kopzorg meer te zijn. Een Italiaans stel, twee Duitse heren en een meid uit Slovenië waren er ook voor in! En de gids niet te vergeten.
We hadden gekozen voor 2 dagen en 1 nacht in de boes boes. Twee dagen 8km per dag een avontuurlijke tocht door de zweet-je-rot jungle en de nacht hadden we doorgebracht in een grot vol met vleermuizen. Niet heel comfortabel zo op je maar 1cm dikke matje en in je slaapzak (aka sauna) die tot op je neus opgetrokken was omdat je anders vol werd gepoept door de vleermuizen.
Voor de rest helaas weinig wilde dieren gezien op een paar Silverback aapjes na. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, ging aan onze neus voorbij omdat die alleen te vinden was op de berg en daar ging onze routemap niet heen! Maar we hebben het erg gezellig gehad met de gids en groep en genoten van de omgeving. Een nice experience trip.

Vanuit de jungle meteen door naar de Cameron Highlands wat bekend staat om haar uitgebreide theeplantages. Dit is een wat hoger gelegen gebied midden in West Maleisie waardoor de temperatuur daar wat aangenamer was. Die komt daar niet hoger dan een graad of 21. (Een overheerlijke afwisseling na de snikhete/vochtige jungle.) En is dus de ideale stek voor theebomen! Een leuk uitje naar een van de grootste theeplantage was dan ook logisch. Helaas wel elke middag stipt om 1 uur begon het te plensen. Dat heeft Rich er niet van weerhouden om toch nog een hike tocht te gaan houden, wat zeker de moeite waar was aangezien er wel meer als 12 beschreven wandelingen te doen waren. Rich koos voor een bergtop met uitzicht op ons bergdorp om vervolgens af te dalen op een iets minder gedane route vanwege de moeilijkheidsgraad maar als toetje werd je beloont met een prachtige theeplantage waar je door heen mocht lopen. Prachtig mooi omgeving.
En was ook erg mooi om te zien hoe ze aan het werk waren in die mega grote theevelden.
Wederom weer een adembenemende plek in Maleisie. Wat we niet snel zullen vergeten,
En de wasserette zal ons niet snel vergeten.

Na al het groen was het tijd voor 2 eilanden, Langkawi en Penang. Eerst op naar Langkawi. We hadden er over gehoord dat het een van de mooiere en gezelligere eilanden was. Nou... Dat vonden wij niet echt. Het kwam ook door het slechte weer wat wij daar hebben gehad, elke dag regen regen en nog is regen. Op eentje na! Maar er was dan ook niet echt veel te doen overdag, en alles leek pas open te gaan na de middag/avond. Een strakblauwe hemel was voor ons een mooi excuus om een eiland-hop-tripje te doe naar drie verschillende kleinere eilandjes van de eilandengroep van Langkawi. Het enigste wat die dag ons dwars zat waren de hondsbrutale Makaak aapjes die op de loer lagen om al je eten, drinken en alles wat daar maar op leek te kunnen pakken. Gelukkig nog net niet op de vuist hoeven te gaan met ze, maar ze hadden bijna onze tas afgepakt. Maar laten wij nou net even slimmer zijn :) In de middag zijn we nog gaan parasailen op het strand.
Penang, het andere eiland, was alweer een stuk meer levendiger. Wat ons toch meer trekt. Maar daar had je weer niet echt het “eilandgevoel” bij. (Het is ook nooit goed he?) Ook hier brak het weer onze plannen weer op! Ja inderdaad, alleen maar regen! Evengoed wel naar de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië geweest.

Tijd om het vaste land Maleisië achter ons te laten en op naar Singapore! Eigenlijk gewoon een erg grote stad in plaats van een land met weer een mengelmoes van mensen. Veel indiërs, Islamieten en Boeddhisten.
Gelukkig was het weer hier wel goed. Dus konden we veel culturiscsche uitstapjes maken. Onder andere om de interessante historie van de verovering van Singapore door de Japanners te leren kennen. We hebben ook de nodige Hindoeïstische en Boeddhistische tempels en een moskee bezocht.

Toch wel mooi dat de landen die we tot nu toe aangedaan hebben zo’n extreem grote verbintenis met elkaar hebben met betrekking tot alle oorlogen die ze gehad hebben (zie ook worldwar II), veroveringen van kolonies en dat we daar in Nederland eigenlijk vrij weinig van mee hebben gekregen in onze educatie traject. Ondanks dat je toch een hele hoop Nederlandse/Europese invloeden hebt hier in Zuid-oost Azië.

Na dit weekje Singapore wordt het eindeiljk tijd voor Borneo/ Sabah & Sarawak! Daar waar we ook al een tijdje naar uitkijken.

• 06 Mei 2011 - 08:28

Author:

Vanwege de vele vragen of deze 2 globetrotters nog leefden, inkt hadden, foto rolletjes opwaren, ervaringen rijker zijn geworden, camera accu's leeg, typegerei kapot, etc etc is hier dan toch weer na gelange tijd het vervolg op de mooie reis die zij 2 ondernemen. Have fun

• 06 Mei 2011 - 10:21

Pa,ma,yanaika,sherin:

he he eindelijke weer een verslag.
    natuurlijk is de verbinding niet overal heel goed, maar inmiddels zitten jullie al in vietnam!!!!!!!!!!!!!
    wel mooie foto`s hoor.
    wat ook goed te zien is op de foto`s is dat de kost van de ma echt weer nodig is hoor. jeetje wat een toetje.
    wat en mooie foto jullie saampjes in de theevelden.
    wij gaan even aan de pannekoeken hoor. gemaakt door je bro! mmmmmmm.
    tot het volgende verslag.

• 06 Mei 2011 - 10:53

Pa,ma,yanaika,sherin:

nou, ik moet eerlijk zeggen dat je bro wel errug lekker pannenkoeken kan bakken hoor.

dikke zoenen van ons voor jullie.

• 06 Mei 2011 - 18:22

Ceciel:

Wahoe! Leuke ervaringen rijker,jullie twee. Slapen in een grot en overnacht in de jungle, erg leuk. Ik ben vooral blij met de foto's. Weten we weer hoe jullie er uit zien,hihi. Hopelijk is het slapen en het weer nu beter in Vietnam? Dikke zoenen voor jullie!

• 07 Mei 2011 - 10:28

Pat:

He moppies,
    Wat een belevenissen weer..slapen in een enge grot met die rare beesten boven je neus..grr..knap hoor!
    Geniet nog maar even want ondertussen ben ik heel hard aan het aftellen om liesje weer eens te mogen knuffelen!!
    Dikke kus vanuit het zonnige Edam

• 15 Mei 2011 - 17:17

Tineke:

We zijn terug van onze cruise en hebben 11 dagen genoten van Italie, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland en Denemarken. Was heerlijk. Maar niet zo spannend als jullie belevenissen. Wat een leuke foto's.
    Nog 11 dagen !!