Eerste paar weekjes Thailand - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Lisa & Richard - WaarBenJij.nu Eerste paar weekjes Thailand - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Lisa & Richard - WaarBenJij.nu

Eerste paar weekjes Thailand

Door: Rich & Lies

Blijf op de hoogte en volg Lisa & Richard

25 Februari 2011 | Thailand, Koh Tao

Zo hé.... De laatste update was nog vanuit Hong Kong.... Jeetje wat gaat de tijd toch hard!

We zijn nu alweer ruim twee weken Thailand aan het verblijden met ons gezelschap.
De 8ste vlogen we smorgens naar Bangkok toe. Voor Lisa is Thailand helemaal nieuw, maar voor Rich niet. Die heeft het 2 jaar geleden al onveilig gemaakt daar, dus voor hem bekende bodem.
Na een goede vlucht snel onze tassen van de band gehaald om gauw de Thaise lucht te kunnen opsnuiven. Maar eerst even de hoge sneakertjes en de lange broeken veruild voor heerlijke teenslippertjes en korte broekjes. Want wat hadden wij dat gemist zeg!! -30c in China en +30c in Thailand is toch wel een redelijk verschilletje....

Snel een bus ingestapt die ons richting Khao San Road zou brengen, de place to be in Bangkok voor backpackers. Daar ter plekke een leuk hotelletje voor de aankomende nachten geregeld. En toen meteen heerlijk de gezellige markt over die over heel Khao San heen loopt. Het afdingen hier was wel weer even wennen, dat ging heel anders dan in China namelijk...
Een voorbeeld: Als je in China een shirtje wilt kopen, dan begin je met 10% van de vraagprijs en dan kan je ‘m uiteindelijk na wat bloed, zweet en tranen oh en een aantal glimlachen (want vriendelijk moet je wel blijven) meekrijgen voor een derde van de vraagrpijs. Hier in Bangkok kan je misschien net aan 15% er af krijgen... Maar dat heeft ons niet tegen gehouden om evengoed weer wat te kopen hoor...!

Ook hebben we hier alle dagen heerlijk gretig gebruik gemaakt van de massagesalons die op elke hoek van de straat staan. Voetenmassage de ene dag, oliemassage de andere dag, ohhhh wat heerlijk toch!!!

En om het niet alleen bij winkelen en massages te houden zijn we ook nog wat meer intellectuelere dingen gaan ondernemen. We zijn naar Grand Palace geweest. Dit is de voormalige residentie van de Chakri Koningen.
Je moet wel eerst voorbij een zooitje sjaggeraars komen die je vertellen dat het gesloten is en je wel met de Tuk Tuk meenemen naar een ander mooi paleisje in de buurt... Jaja maak dat de kat maar wijs, maar daar trappen wij natuurlijk niet in van Putten!
Er zijn wel strenge kledingvoorschriften aan verbonden. Korte broeken, mouwloze shirtjes, teenslippers enzovoort, allemaal taboe! Nou, tenminste wanneer het personeel ze dat uitkomt dan! Want de een na de ander mocht met een kort rokje(zie lapje stof voor de kont), een decollete die met U aangesproken diende te worden, té korte broek waarbij de lies vriendelijk begroet kon worden of iets in die trend naar binnen! Maar natuurlijk werden wij er uit gepikt, nee want Rich z’n korte broek was íets te veronthullend voor Thaise begrippen.... Nou als een korte broek tot netjes OVER de knie aanstootgevend is tegenwoordig... Maar goed, niet tegen Thaise autoriteiten ingaan en gewoon netjes in de rij gaan staan om een lange broek te halen.
Eenmaal (modieus en juist gekleed) binnen was het allemaal meer dan de moeite waard!!! Wat een prachtige kleurijke verblijven, muurschilderingen en gouden tempels.Weer een totaal andere architectuur dan in China.

Aan het eind van de middag hadden we nog net tijd genoeg om naar Wat Pho te gaan (de officiële naam is Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn, ja wij gebruiken gewoon Wat Pho...) Deze tempel staat ook bekend om zijn grote met bladgoud versierde liggende boeddha, afmetingen 46 meter in lengte en 15 meter in hoogte.

Na genoeg cultureel gesnuif, besloten we met Tuk Tuk naar huis te gaan. Je moet weten dat de chauffeurs hier brandstofbonnen krijgen als ze klanten langsbrengen bij een kleermaker. De meeste toeristen weten dat niet, gelukkig was Rich hiervan al op de hoogte. Na wat onderhandelen met de chauf kwamen we er op uit om voor 10 baht (een kwartje) en 1 bezoekje aan een tailor (hij ook weer z’n benzine) ons naar huis te brengen, ritje van 10 minuutjes. Nou dat hebben we geweten ook! Eerst de hele stad door moeten sjeesen met spitsuur omdat de ene tailor dicht zat. Kwamen we na 40minuten aan bij eentje die open was. Nou gauw naar binnen en “Ohhhh yes very beautiful sir but we think about it, bye bye sir”. Nu op naar huis want het duurde nou wel heel lang, maar wat denk je… Ooit met Tuk Tuk pech langs de weg gestaan? Nou wij nu dus wel! Grrrr..... Toen maar op de bus gestapt richting het hotel. Ruim 2 uur later waren we pas thuis....!!!!

En toen was het alweer tijd voor de volgende plaats. Op naar het idyllische eilandje Koh Tao, ter grootte van 21km2. Ons verblijf voor (minimaal) de aankomende maand.
De eerste paar dagen werden we goed opgevangen door Margo, een duikkennis van Rich, zij runt hier een duikschool op het eiland. We hebben gezocht naar een huisje voor de aankomende periode, eerste paar nachten ergens anders geslapen maar dat konden we niet huren voor een maand. Nu hebben we een heerlijk plekje waar we wel een maandje kunnen blijven. Ook meteen scootertjes gehuurd, dit is het voornaamste vervoermiddel hier op het eiland. Gelukkig dankzij Margo hebben we ze voor een leuke prijs meegekregen.

De eerste 4 dagen stonden ook volop in het teken van duiken! Lisa kon meteen verder met haar duikcursus bij Margo. In Nederland al de theorie en binnenduiken gedaan met Rich en nu alleen nog de buitenduiken maken en dat kon mooi hier in het heerlijke water van 29 graden (jeej!). Samen met een Zwitserse dame heeft ze haar Open Water brevet gehaald!
Rich die kon ook meteen mee het water in. Het is de bedoeling dat hij hier af en toe als freelancer aan het werk gaat. Dus kon ie mooi meteen meekijken hoe het hier er aan toe gaat.

Ook hebben we een sportabbonnementje genomen bij de plaatstelijke Muay Thai school. Ja waar kan je beter kickboksen leren dan hier in Thailand it self??? Het was wel even wennen om in ruim 30 graden te moeten trainen en helemaal na 3 maanden alleen maar eten, drinken en vooral niét sporten..... Met als gevolg dat we gesloopt en erg vroeg op bed lagen, maar wel met een voldaan gevoel! Nu zijn we aan de warmte gaan wennen en de conditie begint een beetje bij beetje terug te komen.
Tenminste die van Rich staat ondertussen weer op 0,0. Hij heeft de afgelopen 4dagen met een buikgriep op bed gelegen en meer de wcpot geknuffeld dan met Lisa.... Maar gelukkig doen de medicijnen van meneer de Apotheek hun werk en kan ie weer zn eten redelijk binnenhouden!

Drie keer in de maand organiseert de kickboksschool een fightnight. Gisteravond was er ook één waar we heen waren gegaan. Er vechten jongens van verschillende leeftijden hier van het eiland, van het vaste land en jongens (toeristen) die hier ook trainen. Er zaten een paar mooie partijen tussen met flinke KO’s.
Misschien als ie flink doortraint en en goede vooruitgangen boekt, staat Rich ook wel over een tijdje in de ring....

We zijn hier nu alweer 1,5 week en het is hier heerlijk! We zijn de helft alweer gepasseerd (voor het thuisfront waarschijnlijk goed nieuws :))
Lieve mensen tot het volgende verslag weer!

• 25 Februari 2011 - 14:40

Tineke:

Wat een leuk eilandje lijkt KhoTao. Dit is pas echt vakantie. Hier is het koud en nat dus geniet nog maar lekker de komende 89 dagen.

• 26 Februari 2011 - 07:09

Pa,ma,yanaika,sherin:

hallo gouwe schatten,

tsssssssssssssss, het lijkt wel of jullie ons niet eens missen!
    gewoon geen bericht meer zetten op deze super mooie en informatieve site!
    tssssssssssssssssssssssss.
    maar gelukkig hebben jullie dit weer dubbel en dwars goed gemaakt.
    wat een heerlijke warmte toch. eindelijk weer de zomerpakkies aan.
    gelukkig hebben jullie ook weer foto`s meegestuurd. tja die lange boeda, die hebben we al eens langs zien komen. een oude bekende.
    GEFELICITEERD hoor Lisa, super dat je weer verder bent gekomen met het duiken. tja, als je in zulk mooi water bent, dan moet je natuurlijk ook even kijken wat er daar loos is.
    Rich je hebt ons wel ff laten schrikken hoor met die buikgriep! jeetje, dat is zo gevaarlijk en vooral met die warmte.
    gelukkig heeft Lisa je goed verzorgd en geen jaloerse trekjes getoond tegen de wc pot.
    toch nog even een moment van bezinning.
    Rich, die Thaien geven niets om schoppen hoor. daarvoor tranien ze al vanaf de geboorte.
    ze lijken misschien wel klein en smalletjes, maar ze zijn keihard en snel.
    jij natuurlijk ook en veel harder en sneller, maar toch.
    heb je die ring goed bekeken op de foto?
    heooeeooeoeooeeo, dat ziet er niet snor uit.
    en weet waar je aan begint.....1 Thai die ma ze kind fout trapt, die krijgt dus met Sabo zijn ma te doen en dan is ie nog niet jarig! Waaaah Jaaaaaaaaaa!
    nou houden jullie het maar lekker bij het water en de cultuur.
    geniet van alles wat er te doen is en houd links aan hoor!
    dikke knuffels en groetjes, van ons voor jullie.

pffffffffffff.

• 26 Februari 2011 - 13:54

Frans:

Hi,
    Lisa en Richard, leuk dat het duiken goed gaat en dat Rich ook nog als ZZP"r aan de slag is. Thuis staan nu 3 enorme dozen uit China, hoop dat jullie tijdens de verder reis niet meer van kleding hoeven te verwisselen, want dan moet ik een opslagloods huren. Goede temperatuur en nu een beetje relaxed dan kunnen jullie ook uitrusten voor de verdere trip. Als je naar vietnam gaat ben je waarschijnlijk te laat om de Rochefort in Haiphong te bewonderen bij Lisemco Lilama Shipyard, want de proefvaart was gepland op 22 feb. Lisa de Saab Cabrio Challence is dit jaar in Noord Italie. De 22ste juni (eind van de middag moeten we in Garmisch-Partenkirche zijn (840km) en donderdag via bergpassen naar Corvara in de Dolomieten en daarna naar Sarnico an het Lago d Iseo. Ik heb ons hiervoor net ingeschreven.
    Hoop dat jullie nog een leuke tijd hebben in Thailand,
    grt

• 28 Februari 2011 - 12:28

Pat:

Hoi moppiess
    Wat een leuk verhaal weer en heerlijk warm zo te horen! Liesje ik ben trots op je dat je je brevet hebt! Nu heerlijk duiken en veel moois zien!
    Geniet maar lekker, het is hier koud en druilerig weer!
    Kus pat

• 05 Maart 2011 - 17:14

Atie En Wim:

Hai Lisa en Richard,
    Wat hebben jullie het geweldig en dan dat heerlijke weer en hier is het maar grauw en koud. Als ik al die reisverhalen lees dan denk ik (atie): Dat wil ik ook!!!
    Gefeliciteerd met je duikbrevet. Thomas en Arie willen dat ook gaan doen als ze in Thailand zijn.
    Geniet lekker en we blijven je volgen.

• 07 Maart 2011 - 14:37

Hans:

Richard, vakman! Bedankt voor het bulderlachmoment toen ik je ansichtkaart in ontvangst mocht nemen vandaag, inclusief scheve blikken van mijn ouders en buurtgenoten (aangezien het naar een oud adres was verstuurd)! YESSS! Heel veel plezier nog, jullie beiden, en geniet zo veel mogelijk in de zon daar!