Eerste paar dagen van onze wereldtrip!!
Door: Lisa
Blijf op de hoogte en volg Lisa & Richard
25 November 2010 | Hong Kong, Hong Kong
Veilig en wel zijn we en onze backpacks maandagmiddag aangekomen in Hong Kong. Alle vluchten verliepen gelukkig zonder vertragingen zodat we rond kwart over 2 's middags voet op Hong Kongse grond konden zetten. De piloot riep al in zijn bijna altijd onverstaanbare verhaaltje om dat het rond de 25graden was, wij blij!
Snel de tassen gehaald en hop, naar de lokale bus om naar ons hostel te gaan! Natuurlijk weer te vroeg uitgestapt... Dus meteen een vuurdoop voor ons, als 2 kersverse toeristen stonden we daar, midden in een te drukke stad met een papiertje met adres van ons verblijf erop. "Oh hello? Excuse me, can you help??". Maar na al een paar keer vragen, werden we de goede kant op gewezen en stonden we zo bij ons hostel. Poehhh! Gelukkig dat de meeste hier Engels kunnen!
We zitten aan een drukke straat in een hostel op de 7de verdieping in een krap kamertje van max. 3 bij 4, geen raam maar gelukkig wel airco en een badkamer waar als je wilt douchen je dat al zittend op de wc moet doen en als je wilt plassen je eerst de wc moet drogen van al het douchewater.... Maar we klagen niet! Het kamertje is schoon en heeft een fijne ligging.
We waren die avond lekker de stad ingegaan. Lekker loopie gemaakt door de drukke straten heen. Maar wat is het hier toch druk met mensen!!! Overal waar je kijkt, het maakt niet uit hoelaat, om 2 uur 's nachts is het net zo druk als overdag.
Dinsdag dachten we gewoon even lekker uit te gaan slapen aangezien we (voornamelijk Rich) in het vliegtuig niet echt lekker hadden geslapen. Maar in een kamertje zonder raam is en blijft het pikkezwart als je de sfeerverlichting, in de vorm van een TL-buis, uitzet. Dus wakker worden van het morgenzonnetje zit er niet bij zodat wij pas om 4 uur 's middags wakker werden...
De douche onder gesprongen en meteen de stad ingedoken voor onze eerste missie: elecktronica kopen! We wilden allebei erg graag een laptopje met externe hardeschijf kopen. Rich wilde een mooie spiegelreflex, en ik ook nog een gewoon klein digitaal cameraatje. (En dat binnen het backpackers-budget..) En wij hadden ons zo mooi laten vertellen dat dat hier nou juist zo goedkoop moest zijn. Nou ken je dat grapje? Dat ging mooi niet door! De prijzen zijn bijna evenduur als in NL. Dat komt door de oh zo bloeiende economie van die tjappen hier... Leuk voor hun, maar niet voor ons, haha! Maar goed, we zijn wel geslaagd. We hebben vandaag nu allebei een mini netbookje van Dell weten te veroveren, met een extra harde schijf. Je kan overal WIFI'en hier gelukkig! Ook heb ik nog een cameraatje bemachtigd en Rich gelukkig ook zijn mooie Nikon spiegelreflex.
Vandaag veelvuldig gebruik van gemaakt! We waren vandaag naar Hong Kong Island geweest. We doen hier trouwens alles met openbaar vervoer. We hebben een Octopuskaart gekocht, idem als de OV chip bij ons. We kunnen ermee met de bus, metro, veerboot en tram. Kost een drol!
We hebben flink de toerist uitgehanen en veel foto's gemaakt. We hebben t Statue Square en de Botanic Garden bezocht.
Maar daarna kwam het leukste van de dag. Elke woensdag om half 8 'savonds worden er paardenraces gehouden in de Happy Valley. Vroeger ooit een moeras, maar nu een prachtig grote renbaan wat veel indrukt maakt. Dat konden we natuurlijk niet aan ons neusje voorbij laten gaan. De tribunes zagen zwart van de mensen. Tjonge wat zal er hier veel geld vergokt worden op zo'n avond! Wij hebben natuurlijk ook een gokje gewaagd. Bij de eertse race hebben we op drie paarden gewed waarvan eentje in de eindsprint ternauwernood derde werd..... helaas geen prijs!! Bij de tweede weddenschap die we afsloten kozen we voor 4 paarden, waarbij al snel bleek dat we goed bezig waren. Bij de finish bleken 3 van onze 4 paarden bij de top 4 te zitten. 1e 3e en 4e plaats. Nu vielen we wel in de prijzen maar hadden jammer genoeg niet hoog ingezet, anders waren alle aankopen van deze week zo goed als voor niets geweest, al met al een leuke avond en door de winst een gratis avondje paarden race incl eten en drinken. Toch leuk.
Nu erg gauw de oogjes dicht gaan doen. Het is wederom weer veeeel te laat, en de slaap is er nog niet. Dus das iig nog een puntje waar aan gewerkt moet worden, de jetlag!!!
Dank je wel voor jullie erge lieve reacties! Vinden we erg leuk om te lezen.
Tot gauw!
Dikke knuffels van ons!!
24 November 2010 - 18:43
Karin:
hey lieve kleine jap en lieve zwager.
ben blij dat alles goed gaat daar bij jullie.
geniet ervan en kijk alweer uit naar het volgende verslag.
love you.
kus van mij -
25 November 2010 - 08:15
Ceciel:
Dat klinkt als een goed begin! Leuke verhaal. Volgende keer willen we natuurlijk wel foto's zien ;) het is alweer te lang geleden!
xx -
25 November 2010 - 11:42
Kelly:
Leuk begin van een supermooie reis! Kijk uit naar jullie volgende verhaal. Geniet ervan.
X Kelly (van Atlas) -
25 November 2010 - 13:18
Esther:
Even snel lezen hoe het met jullie reis vergaat. Top, leuk het gaat jullie goed.
xxx Esther -
25 November 2010 - 15:44
Trees:
Lief stel,
Ik denk ongeveer elke dag aan jullie,
Lies ik zoek op het werk een staartje om aan te trekken, er zijn er genoeg maar toch...en raadt eens wat....het gaat vriezen!!!
Lekker genieten samen.
XX -
25 November 2010 - 16:48
Frans:
Hi lies en richard zijn jullie aan het gokken geslagen, de volgende keer wat meer geluk. leuke foto's konden jullie darmen het eten van de plaatselijke toko al verdragen?
Van middag was ik even naar Amstelveen (moet je evt nog iets uit de PME verkoop) en het hagelde,
groetjes en tot jullie volgende verslag -
25 November 2010 - 18:53
Manuela:
Leuk hoor! Fijn dat alles goed is gegaan.
Het leest weer heerlijk je verhalen. Je bent het niet verleerd:)
26 November 2010 - 20:33
Pa,ma,yanaika,sherin:
wat een foto's en wat een mensen. jeetje wat een drukte, maar wat ziet het er mooi uit!
toch nog best veel westerse mensen tussen de eters en race's in.
nu al zo veel gedaan en nog geen week voorbij. blijf maar lekker zo genieten, enne... we hebben ons laten vertellen dat die lampen hoog aan de muur heeeel veeeeel lawaai maken als er rook in de buurt komt. dus opgepast.
veel liefs van ons -
27 November 2010 - 10:59
DCA Jose:
Wat super gelukkig moeten jullie zijn; hier vandaag de eerste sneeuw gevallen. Leuk he, een hotel zonder ramen! Hebben wij ook veel in India gehad maar dan zonder airco. Zweten..... Geniet er maar van, wij trekken het nauwelijks bij DCA maar we gunnen het je hoor! Maak maar veel foto's dan kunnen we regelmatig zien wat jullie aan het doen zijn. Liefs jose -
27 November 2010 - 11:27
Kain:
heey lieverds.
jullie hebben zo te lezen al veel gedaan in die korte tijd.
en ook al leuke fotos gemaakt.
en tja dat het chinese volk van gokke houd kon ik je ook wel vertellen.
nou veel plezier
dikke kus van mij
29 November 2010 - 18:12
Jannie:
Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal al hebben ondernomen.
Krijg zo zin om ook te gaan. Alleen dat hostel.....! -
30 November 2010 - 21:09
Rossie:
Hey lieve lies en richard! Mooi dat de heenreis helemaal goed is gegaan! Het is inderdaad weer heerlijk om je verhalen te lezen lies! Ik hoor het je ook zo vertellen hahaha. Ik kijk ernaar uit om jullie volgende verslag te lezen.
X -
01 December 2010 - 21:07
Mary:
Hoi Lisa en Richard,
Enig, dat we weer mee mogen genieten van jullie ervaringen de komende maanden! We zijn echt heel benieuwd wat jullie allemaal gaan zien en meemaken. Het begin is alvast super. De foto's spreken voor zich.
Hier is het erg koud, dus hoeven jullie nog lang niet naar huis te verlangen.
Heel veel plezier!
05 December 2010 - 18:42
DCA Jose:
Nou weet ik waarom die Chinezen Rich zo leuk vinden...hij lijkt sprekend op het Turkse popidool Tarkan die ook in China erg bekend is.
En jij Lisa, je lijkt wel op Joyce met al die krullen!!! Ik vind het leuk jullie berichten te lezen en wens jullie alle plezier van de wereld. En wij maar werken bij DCA, maar we hebben wel een Sinterklaasontbijt gehad afgelopen vrijdagochtend om 7.30, jawel, lekker vroeg aanwezig zijn!.
Lieve groet,
Jose